Támogató szolgálat

Támogató szolgálat – Készséggel állunk szíves rendelkezésükre a

Viktória Rehabilitációs Központban!

Támogató szolgálat. Miről szól és miben tudunk segíteni, bárki segítségére lenni?

A Támogató szolgálat azzal a céllal jött létre, hogy segítse és megtámogassa a fogyatékkal élőket. Ezzel a segítséggel kialakításra kerülhet egy olyan fenntartható életforma, amellyel önálló, önrendelkező és teljes értékű emberhez való életet tudjanak élni. A szolgálattal lehetőség nyílik személyi segítés- és szállító szolgálatot igénybe venni, amelyek lehetővé teszik olyan szolgáltatási elemek elérését, mint például: gondozás, készségfejlesztés, tanácsadás, szállítás, felügyelet, gyógypedagógiai segítségnyújtás, háztartási segítségnyújtás és esetkezelés.

Személyi segítő szolgálat

A személyi segítő szolgálat a fogyatékos személy aktív közreműködésével segítséget nyújt a személyi szükségletek (higiéniás, életviteli, életfenntartási) kielégítésében, mint például: tisztálkodás, öltözködés, étkeztetés. A társadalmi életben való teljes jogú részvételhez, az önálló munkavégzéshez. A tanulmányok folytatásához, szociális és egészségügyi szolgáltatások igénybevételéhez, kulturális, művészeti, sport, szabadidős tevékenységek végzéséhez.

Igény szerint biztosítunk felügyeletet, segítünk az ügyintézésben, elkísérjük orvosi vizsgálatra és segítjük a szükséges gyógyászati eszközök beszerzését, bérlését.

Szállító szolgálat

A szállító szolgálat segíti az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz való hozzájutást, mint például: munkahely, iskola, egészségügyi és szociális intézmények, szabadidős tevékenységek. Tesszük mindezt egy olyan kisbusszal, amely elektromos emelőszerkezettel van ellátva.

A támogató szolgáltatás igénybevétele során szociálisan rászorultnak minősül az a súlyosan fogyatékos személy, aki fogyatékossági támogatásban, vakok személyi járadékában, vagy magasabb összegű családi pótlékban részesül.
Egyes szolgáltatásaink térítés ellenében vehetőek igénybe!

Forduljon hozzánk bizalommal! Keressen fel minket kérdéseivel, észrevételeivel! Kollégáink készséggel állnak rendelkezésükre!

Bővebb információ:
Doba Borbála szolgálatvezető,
06 20 4181139
doba.borbala@gmail.com
közvetlen üzenet írása