NAPPALI RÉSZLEG

Szeretettel várja Önt is nappali részlegünk a

Viktória Rehabilitációs Központban!

Miről is szól mindez? Mit is jelent a nappali részleg és mi található itt?

A nappali részleg célja alapvetően egy közösségépítés. Egy lehetőség arra, hogy bárki számára egy kicsit élvezetesebbé és mozgalmassá tegyük a mindennapokat. Ez a részleg azzal a céllal jött létre, hogy életet vigyen azon fogyatékkal élő társaink életébe, akik a napközbeni teendőik mellett vágynak további kikapcsolódásra, közösségi életre, interaktív programokra. Alapvető célunk, hogy szabadidős programok és közösségépítés mellett, segítsünk olyan dolgokban is mint például ügyintézés elősegítése, jogi útvesztőkben eligazodás, vagy szakellátáshoz való hozzáférés (pl.: gyógytorna, gyógymasszázs). Változást szeretnénk és meg is fogjuk reformálni az eddigi szolgáltatásainkat. Az eddigi rendszert felülvizsgálva és a megszerzett tapasztalatainkat figyelembe véve, amellett tettünk voksot, hogy megújítjuk és modernebbé, változatosabbá tesszük részlegünket.

Mit is jelent mindez? Mik azok a tervek és célkitűzések, amelyek megvalósítását elkezdjük még az idei évben?

Nem is olyan régen azt tűztük ki célul, hogy a Viktória Rehabilitációs Központ egészét megreformáljuk és egy új irány mellet felvirágoztatjuk. Ebben szerepel az is, hogy a nappali részleg egy új és emberközelibb szemlélet alapján lesz felépítve, működtetve. Fontosnak tartjuk az egyén szerepét kiemelni a jövőben, amelyet aztán egy közösségbe tudunk és szeretnénk majd integrálni.

A jelenleg meglévő szolgáltatásaink, foglalkozásaink és segítő szándékú útmutatásaink mellett, szeretnénk új dolgokat is bevezetni. Ezzel nem csak színesíteni, de szélesíteni is szeretnénk a lehetőségeink tárházát. Terveink között szerepel, hogy ezen szolgáltatások körét folyamatosan bővítjük és megpróbáljuk azokat rendszeressé és mindenki számára elérhetővé tenni. Szeretnénk a jövőben több olyan csoportfoglalkozást elindítani, amelyek egymásra épülő tematika alapján valódi közösséget hoznak létre.

Ezen ötlet mellett tovább haladtunk és azt szeretnénk, ha ez a lehetőség majd a fogyatékkal élő társaink családtagjai részére is elérhető lenne. Úgy tervezzük, hogy a jövőben a hozzátartozók, családtagok részére is rendszeresen szerveznénk közösséget építő és formáló foglalkozásokat. Egyfajta lelki-szellemi felfrissülés és a kikapcsolódás jegyében. Terveink között szerepel az is, hogy a mindennapi élethez szükséges segítségnyújtás körét szélesítjük és az eddig megszokott szolgáltatásaink mellé újakat emelünk be. Ilyen lesz például a bárki számára elérhető ingyenes internetes információs pont, ahol segítő személyzet fogja majd elkalauzolni a kedves érdeklődőt. Szeretnénk továbbá a mindennapi élet praktikáihoz is hathatós segítséget nyújtani, nem csak szakmai, hanem lelki- szellemi alapon is. Mindezek mellett pedig szeretnénk, ha örömmel, jó kedvvel és élményekkel gazdagon térne haza az, aki meglátogat bennünket.

Nappali részlegünk szolgáltatásai bárki számára igénybe vehetőek, részlegünk továbbá prevenciós, egészségmegőrző céllal is szabadon látogatható.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Bővebb információ:
Müller Tünde
06-22-333-110
közvetlen üzenet írása