Bemutatkozás 

Támogatóink

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata

Budapest Főváros Kormányhivatala

Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége

Nemzeti Szociálpolitikai Intézet

Hankook Tire Magyarorszag Kft.

Emerson Process Management Magyarország Kft.

A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete a személyi jövedelemadó 1%-ból 2020. évben 556.504 Ft-ot kapott, melyet az egyesület a cél szerinti tevékenységére fordított

 

Történetünk röviden – múltidézés:

A Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete 1979-ben jött létre. Célja az volt, hogy segítse a megyében élő mozgássérülteket és családjukat é igény szerint képviselje és védje az érdekeiket.

Az egyesület 1991-ben kapott meg egy régebbi ingatlant, és ezzel kezdetét vette az a lehetőség, hogy létrehozzuk Székesfehérváron Magyarország első önálló életre felkészítő központját. Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként, több ezer mozgásában korlátozott embert szem előtt tartva próbáltunk valami teljesen új dolgot megalkotni. Ennek meg is lett az eredménye, mert 1996-ban az őszi hónapokban elkészült és átadtuk Viktória Rehabilitációs Központ nappali részlegét.

Az országban egyedülállóként mondhattuk el magunkról, hogy egy olyan központot sikerült létrehozni, ahol súlyosan mozgássérült embereket foglalkoztatnak és az állapotuk megőrzése és a fejlesztésük érdekében különböző szolgáltatásokat tudnak igénybe venni. (pl.: gyógytorna, fizikoterápia, masszázs)

Esély mindenkinek

A Viktória központ esetében még ma is az a „legkülönlegesebb” és a legértékesebb, hogy egy civil szervezet, maguk az érintett rászorulók, az itt élő mozgássérült emberek hozták létre, építették fel és a mai napig is részt vesznek az intézmény működtetésében, vezetésében. Ma Magyarországon még mindig elég ritka, hogy egy ekkora intézményt egy civil szervezet épít fel és működtet, és hogy ebben az érintettek maguk is aktívan részt vesznek.

A Viktória központ a kezdetek óta minden esélyt meg kíván adni a legsúlyosabban mozgássérülteknek is arra, hogy minél önállóbbak legyenek. Emellett megtanulhassanak mindent, amivel önrendelkező módon teljes életet élhetnek. A központ mindenkiben tudatosítani akarja azt, hogy a mozgássérültek is hasznos tagjai a társadalomnak és megfelelő körülmények, feltételek között önálló életet élhetnek.

A Viktória Rehabilitációs Központban az alábbi részlegek találhatóak: Nappali részleg, Otthon részleg, Támogató szolgálat

Ezekről honlapunkon bővebben is olvashat!

Mozgássérültek Fejér megyei Egyesülete

Az egyesületet 1979-ben a megyében élő mozgássérültek alapították. Az eltelt idő alatt egyre többen lépnek be szervezetünkbe, melynek több mint 3 ezer tagja van.
Az egyesület segítséget nyújt a mozgássérült embereknek és családjuknak; képviseli és védi érdekeiket. Rendszeresen adunk írásbeli tájékoztatást a jogokról, a magyarországi lehetőségekről, a különféle rendezvényekről. A megye több mint 50 településén van helyi képviseletünk és a klubjaink is sokféle kulturális és egészségnevelő programot szerveznek.

Szolgáltatásaink: tájékoztatás, tanácsadás, jogsegélyszolgálat, továbbtanuló mozgássérülteknek ösztöndíj, kondicionáló torna, segédeszközök kölcsönzése-közvetítése, a súlyosan mozgássérültek lakás akadálymentesítési támogatásának intézése, klubfoglalkozások stb.

Egyesületünk sokat tett azért, hogy létrejöjjön Székesfehérváron a Viktória Rehabilitációs Központ, ahol a legsúlyosabban mozgássérült embereket is segítjük a minél önállóbb és teljesebb emberi élet elérésében. Ennek a központnak a fejlesztése, segítése érdekében létesítettük a Viktória alapítványt.
Célunk tehát: a mozgássérült emberek összefogása, érdekeik védelme, képviselete és  teljes társadalmi beilleszkedésük elősegítése. Az éves tagdíjakból és az adományokból élünk. Lehetőségeink tehát részben függnek a segítőkész emberek támogatásától is. Folyamatosan várjuk sorainkba azokat, akik önkéntesként vagy pártoló tagként is akarnak segíteni a mozgássérült embereknek.

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Mozgássérültek Fejér Megyei Egyesülete
kiemelkedően közhasznú szervezet
8000 Székesfehérvár, Erzsébet u. 20.
(bejárat a garázssori Lövölde köz felől)
Viktória Rehabilitációs Központ

Az egyesület elnöke: Kiss Józsefné
Tel.: (22) 316-926

Viktória Alapítvány

A Mozgássérültek Viktória Alapítványának célja a székesfehérvári Viktória központ fejlesztésének és működésének támogatása. A központ az egyesület intézményeként működik és vállalja a mozgássérültek segítését a minél önállóbb életre. Ebbe beletartozik a mozgásterápia, a mindennapi élethelyzetek gyakorlása, a képzés és a foglalkoztatás is. Az otthon részleg kedvező szálláslehetőséggel segíti, hogy vidéki tagjaink is igénybe vehessék a központ szolgáltatásait, illetve segíti azokat, akik rehabilitációra, gondozásra szorulnak.

Az otthon teljes befejezéséhez még további pénzösszegekre van szükség. Minden adományt szeretettel fogadunk az

ERSTE Bank 11600006-00000001-97570533

sz. számlán. Az egyesület irodájától csekk kérhető. Az alapítványnak befizetett pénzösszeg egy része az adóból levonható.

A magánszemélyek jövedelemadójuk 1%-át is felajánlhatják az alapítványnak.

Az alapítvány adószáma: 19097099-1-07.

Amennyiben teheti befizetésével támogassa az otthon működését, fejlődését!

A kitűzött célokkal kapcsolatban itt is olvashat rólunk!

Viktória Rehabilitációs Központ Székesfehérvár